I helgen har Solbergs guttelag spilt dobbeltkamp.

*Gutta* til Solberg er kanskje tidenes yngste utgave. En fantastisk treningsgruppe bestående av 08,07,06 & 05 pluss talentfulle jenter.

 

På Fredag spiser vi vanligvis Taco, men i kveld, skulle vi til Konnerud for å hente en seier. Å hente en seier funker ofte dårlig, Man må fortjene en seier. Og oppnå en seier.

Første oppgjør mot Konnerud, før jul, Smadret vi de 13-3. Men dette Konnerud laget hadde gjort leksene sine, og fremstår langt mer forberedt.

Tenningsnivået til Solberg var skyhøyt, spiller per spiller. Alle ville avgjøre denne kampen selv. Og taktikken fra garderoben var glemt. Fasiten ble da en knapp 4-3 ledelse til Solberg ved pause.

Pausepraten bar preg av Pepper og Tabasco… Pluss en plan for å skjerpe oss. Det gjorde vi.

  • 2. omgang ble vunnet 4-0.

En fullfortjent 8-3 Seier til Solberg.

 

Allerede neste dag, ved tippekamptider, skulle Bandyens Guttelag- ÆlvClassico utkjempes. MIF er så til de grader favoritter til denne kampen. Men alle kamper har sin egen sjel og temperatur.

Spesielt slike nabooppgjør. De er ikke over før dommeren har blåst av kampen. I går måtte kampen blåses av to ganger faktisk. Dommerne så nemlig feil på klokka.

 

I garderoben satt det 13 tente Solbergspillere. Når vi gikk inn i garderoben denne dagen, så dirret det i tenningsbryteren. Laget var PÅ. Taktikkpraten ble spist levende.

Noen ganger så er garderoben et magisk sted. I dag var det magi i lagmoralen. Boys and Girls hadde trua. Det hadde vi trenerne også. VI kjente at surr og rot var byttet ut med glød, riktig tenningsnivå og SA SA SA stemning.

Dommerne blåste i gang kampen, og Solberg sto støtt i formasjonen sin, alle jobbet steinhardt. Guttelaget jobbet slik A-lager burde jobbet 2.Juledag.

Men så gir MIF oss en på trynet.. De leder 1-0, ganske tidlig i kampen. Med fasiten i hånden, så er dette det beste som kunne skjedd oss i 1.omgang-  vi våkner enda mer og fillerister MIF..

Solberg scorer 1-1, 2-1 & 3-1. Dette var magiske 25minutter.

Solberg vil mest! Over hele banen. MIF er en eldre tropp enn oss, men i dag er VI best på innsats og Bandymagi. For at vi skal filleriste de, til 3-1 etter 30minutter så trengs Bandymagi.

VI scorer vakre mål, og jobber som vikinger. Og går til pause med en sekk full av selvtillit. Og en deilig 3-2 ledelse.    

Som trener, så er det utrolig deilig å høre spillere på laget forklare selv hva de skal gjøre mer av og mindre av i pausen. Med balansert, og bestemt stemme. Og resten av laget brøler kom igjen, vi er søren meg bra i dag. Fortsett med dette.

Hvis jeg noen gang skulle skrive en bok om hvordan man utkjemper et lag i 40minutter, så kunne vi spilt inn fasiten på lørdag i 1omgang.

 

2.omgang blir en helt annen omgang enn 1.omgang.

Et par annullerte mål og noen uvanlige situasjoner, gir det unge mannskapet noen utfordringer og vi snubler litt her og der.

I sluttminuttene så bølger kampen som en ustabil håndballkamp. Og Ælva gutta, kunne fint gjort dagen rettferdig og satt en uavgjort på måltavla.

Slik ble det ikke.

Resultatmessig så er 4-5 et tap. Men ‘ Guttelaget’ til Solberg vant hjertet til tilskuere og Mjøndølinger.

Dette var en sjelden bandyperle av en kamp. Som hadde alt. Nerve, spenning, flotte mål og gnist.

Det er ikke ofte man får tårer i øynene av laginnsats, men de som så Island spille EM i fotball forstår hva vi opplevde på lørdag.

MIF vinner en jevn fight.. MIF’s guttelag er en vass 05 versjon. Så unggutta og jentene til Solberg gjorde en kjempe kamp.

 

Hilsen to stolte trenere

 

Tomas Fureid & Andre Mølstedt