Gutter 15 har brukt langhelgen rundt Kr. Himmelfart i Aalborgcup.
Tidlig i februar bestemte vi oss for at vi skulle melde oss på Aalborgcup. Det er første utenlandstur vi har med fotballgruppa, så vi gledet oss stort! Planen var å dra ned onsdag og hjem søndag. Color Line fra Larvik. Kampene ville gå torsdag til lørdag. Det ble kalt inn til foreldremøte for å få på plass hvor mange foreldre som ønsket å være med, samt få satt en reiseansvarlig og dugnadsansvarlige. Sokkedugnad og pantedugnad ble planlagt. Lagskassa måtte feites opp!

Som vanlig var det godt engasjement i foreldregruppa, mange ville være med som supportere for laget. Dugnadsånden viste seg også å leve godt. Gutta (med god hjelp av iherdige foreldre) hadde på et blunk jobbet inn et realt antall tusen til kassa. Gode støttespillere rundt laget ga et raust antall tusen i spons, så på rekordtid hadde lagskassa gått fra å være slunken og litt grunn, til å være solid nok til å tåle både Aalborgcup og Sandarcup litt senere på sesongen.

Turen startet topp! Alle rakk båten og vel inne på båten ventet en deilig buffet. Uten mat og drikke er det sjelden helten duger! Dette måtte bli bra! Vel fremme i Aalborg ble gutta innkvartert på skole, mens foreldrene ble innlosjert i maritime omgivelser på hotell.

Det fine med cup i utlandet er at man får mulighet til å møte lag fra andre nasjoner. I år hadde cupen lag fra Nederland, Tyskland, Belgia, Sverige og Norge, samt lokale danske lag. Gutta møtte tre danske lag i innledende runde. Det begynte småpent med uavgjort 1-1 i en vindfull batalje mot Hammel GF. Begge mål fikk god hjelp av vinden og ble skrudd rett i mål. Senere på torsdagen møtte vi cuparrangøren sjøl: Aalborg Freja. Der fikk vi en fin oppvisning i god fotball og tapte 5-1.
Gutta dro tilbake til skolen for fortjent hvile, men skoleovernatting er så mye mer enn bare søvn. Det tok ikke lang tid før de svenske flickorna på skolen oppdaget at det var kjekke gutter fra Ælva som overnattet, så kvelden var sosial og fin.

Fredag hadde vi første kamp litt ut på dagen, så overskuddet burde være på plass, men det var tydelig at gutta ikke var helt påskrudd. Vi møtte Præstø IF. Matematikken var lett. Seier og andre plass i gruppa, tap og vi ville få fjerdeplass i gruppa. Prestø er et lag vi vanligvis ville slåtte greit, men denne dagen ble det tap 2-1, etter at kampen sto og vippet til det var minutter igjen. Sånn er fotball, et surt tap, men kun oss sjøl å skylde på. Da var det godt at vi i neste kamp møtte det tyske laget SCC Hagen Ahrensburg. Dette var et lag med stor aldersspredning og gutta ruslet inn til en komfortabel 3-1 seier. Godt med seier!
Fredag kveld var det disco for alle laga. Gutta hadde ikke hatt noen himmelfart med fotballen, men var gode på å vinne banketten! Gutta var tydelig på at «We come in peace!» Godt å få ristet et par sure tap ut av beina til internasjonal disco!

Lørdags ettermiddag sto Stensballe IK for tur. Heller ikke her klarte gutta å få vist sitt nivå og kampen endte med nok et surt tap 3-1. Trøsten var at det var karneval i Aalborg og at det var mye god stemning i sentrum. Champions League finalen på kvelden var booket med god mat på Cafe Fredriksberg. Fin pub med god mat og storskjerm. God stemning for både spillere og supportere.

Søndag morgen bar det atter tilbake til hjemlandet. De sure tapene ble drukna i nok en strøken buffet på Color Line og en trøtt, mett og fornøyd gjeng barn og voksne satte beina på norsk jord igjen.
For laget har cupen vært en stor suksess, selv om resultatene og spillet ikke helt satt denne gang. Vi er helt sikre på at turen har skapt samhold både for gutta og for foreldrene. Gutta har jobbet dugnad for å få inn penger til seg selv, og ser at innsats gir resultater både på og utenfor banen. Vi har hatt positive opplevelser på mange plan og ser at laget får en boost sosialt av en slik tur.

Til slutt vil vi rette en takk til alle som har gjort denne turen mulig for gutta våre: Klubben, sponsorer, reiseledere, dugnadsledere, trenere, sjåfører og foreldre. Det er dejlig å være norsk i Aalborg.