Torsdag kveld dro småguttelaget over elva for å møte Mjøndalen i siste kamp i kretsserien. Laget har vunnet alle kamper til nå i serien, og var på forhånd kretsmestere, men det er aldri feil å ta skalpen til Mjøndalen, så laget var motivert og klar før kamp.

Begge lag var preget av sykdom og annet frafall. Flere av gutta våre fikk dradd med seg noen uhumskheter hjem fra søta bror, så frafall ble meldt jevnt utover. Som vanlig hadde vi søkt hjelp av småjentelaget, men også der i leiren var formen varierende. Godt vi da kunne hente inn G2009-spillere som kom ferdig oppvarmet fra 09/10-kamp i Ælva. Mjøndalen på sin side hadde måtte hyre inn hjelp fra guttelaget og fra småjentelaget. På papiret var kampen en åpen affære.


Kampen starter også med muligheter til begge lag. Kampen bølger frem og tilbake og to gode keepere gjør at det lenge står 0-0. Utover i omgangen begynner Solberg å få et spillemessig overtak og vi begynner å se konturene av at vi skal kunne dra i land seier i siste kamp, men ting skjer fort i bandy og litt ut av det blå er det bruntrøyene som får til en kontring og går opp til 1-0. Litt kalddusj, men det er enda lenge igjen og disse lokaloppgjørene pleier å bli målrike. Skåringen til Mjøndalen ser ut til å tenne laget og det tar ikke lang tid før vi banker inn en, to, tre og fire mål før dommeren rekker å blåse til pause. Nå begynner det å ligne noe. Vi har fått kampen mer inn i vårt spor. Vi klarer å demme opp for angrepene MIF kommer med, og vi ruller opp flere gode angrep. Flere av spillerne prøver seg på uvante posisjoner, og løser det fint. Vi øker jevnt utover i omgangen og når dommeren bestemmer at nok får være nok står det 7-3 i Solbergs favør på tavla.


Etter kampen kunne lagets kaptein Oliver R. Borge motta det synlige beviset fra bandykretsen på at vi var kretsmestere. På søndag venter en siste kamp for 05/06 for Ælvas unge mannskap, så slukkes lyset og isen skrus av for denne gang.
Laget har hatt en flott utvikling gjennom sesongen. Gutta har fått prøvd seg i lokal serie, i useedet NM, i cuper og ikke minst som viktige bidrag til guttelaget i deres sesong. Noen hektiske og flotte vintermåneder er nå på hell. Vi gleder oss allerede til sesongen 22/23!


Takk til alle som har fulgt laget og heiet det frem gjennom sesongen! Vi håper dere har hatt fine opplevelser med laget!