I helgen har to guttespillere, syv småguttespillere, og fire småjenter brukt siste helg av vinterferien på å dra til Mølndal utenfor Gøteborg for å spille Kakservicecup. Dessverre har både skader, sykdom og ferieplaner lagt for lenge siden gjort at ikke alle fikk vært med i Østerled, men dem som har vært her har virkelig stått på fra første minutt!


Lørdag har vi spilt innledende gruppespill. Vi møtte Kungälv i første kamp tidlig på morgenen og fikk satt nervene og spillet tidlig. Målet til laget var å holde ballen i laget, få i gang pasningsspillet, komme fremover med mange spillere, så vi kunne angripe bredt og ha flere alternativer i avslutningsfasen. Vi vinner kampen overbevisende 10-0.


Mölndal var neste motstander. Termometeret viser på det meste 17 grader i solen, så det er ingen vits med dobbel ull. Banen begynner å merke solpåvirkningen. Ballen hopper og skøytene sliter med å få grep, men det er likt for begge lag. Mölndal starter kampen i et forrykende tempo, og har oss nesten i kne ved et par anledninger. Vi er litt rystet, men klarer å ri av de første heftigste minuttene, skårer de første målene og får kampen inn i vårt tempo. Vi styrer resten av kampen bra og putter på jevnt med mål. Vi leder 7-1 til det er et par minutter igjen av kampen. Et par uoppmerksomheter på slutten gir vertene to rappe reduseringer og måltavlen viser 7-3 etter 2X20.


Nässjö er motstander i lørdagens siste kamp. Solen står lavt over ene målet og det byr på enkelte utfordringer når ballen kommer høyt. Banemannskapet har gjort en god jobb så banen er bedre nå, solen steiker ikke så hardt. De innbyrdes resultatene i de andre kampene viser at dette er et lag vi bør ha gode muligheter mot. Vi går på banen med avtale om å la ballen trille og få formasjonene til å sitte. Laget får tidlig inn et mål og spiller seg til sjanse etter sjanse, men det stopper liksom på målstreken hver gang. Laget lar seg ikke affisere, og fortsetter å la ballen fly mellom lagdelene. Det er sjelden Nässjö får være borti ballen. Etter pause blir vi så belønnet med mål nr. 2. Velfortjent! Gutta fortsetter å presse og å kjøre over motstanderen, men i stedet er det motstander som reduserer. Javel? 2-1, det er ikke en trygg ledelse i bandy. Skal vi få en liten bombe på slutten. Neida, i det siste minutt banker vi inn et frislag og tavla viser 3-1 når dommeren blåser. Dette var en kamp som virkelig var morsom å se på om en var hvit/svart.


Med tre strake seire var vi klare for finalen og det ble klart at det var Åby Tjureda som skulle stå på motsatt banehalvdel. Vi hadde hatt spioner ute for å se på laget og tilbakemeldingene var at dette var et lag med mange kvaliteter. Trenerne la derfor opp til en defensiv formasjon og forberedte laget på at her var det tett bak som gjaldt.


Til frokost søndag viser det seg at et par av spillerne hadde blitt dårlig i løpet av natten. Vi har jo allerede måtte la spillere være hjemme med sykdom og skader, skal vi bli ytterligere redusert? Heldigvis bedrer formen seg utover formiddagen, og bleik, men fatter drar alle på seg den hvite trøya. 2X30 minutter er det som gjelder nå. Solen steikte, det var nesten vindstille, 14 grader og påskeføre ville noen sagt. Banen og kjølemaskineriet knaket i sammenføyningene. Hvordan ville vårt mannskap klare oppgaven? Kampen starter, og vi legger oss tett i forsvar. Åby stiller med noen skikkelige kanoner på sidene. Kan vi klare å stå av presset som kommer? Det viser seg at det skal bli tøft. I dag er det Åby som får til det spillet vi hadde mot Nässjö i går. Både gutter og jenter henger i tauene og kjemper for å tette igjen bakover. Det blir for tøft. Åby sklir igjennom forsvarsverket og lurer inn den ene etter den andre skåringen. Vårt unge mannskap holder likevel humøret og moralen oppe. Det jobbes til dommeren blåser av selv om tavla viser 8-2 feil vei. Det svir litt med tap, men spillerne rister det fort av seg. Vi har tross alt spilt oss til finalen i Kakservicecup! Vi har gitt publikum topp underholdning gjennom fire flotte kamper. Laget har spilt sammen, vist samhold, vist spilleglede og hatt et fantastisk engasjement.


Vel blåst til spillere, ledere og ikke minst supportere!

SA-SA-SA!