Som fin oppvarming til A-lagskampen møtte småguttelaget Konnerud til dyst på nypolert Ælvais i ettermiddag.
Konnerud har som oss fått tynnet ut 07-stallen sin de siste årene, slik at stammen i laget hovedsaklig er 08-spillere. Vi har hatt et bra tak på Konnerud de siste årene, så gutta hadde trua før kamp. Også i dag fikk vi god hjelp fra småjentelaget.

Gameplan i dag var å prøve noen spillere i nye posisjoner, ha struktur i styringsspillet og komme bredt i angrep. Kampen starter bra for laget. Ballen flyter fint i bakre rekker og vi har både fart og flyt i angrepsspillet. Vi er gode på å komme riktig på styring og er kompakte i forsvar. Vi tar tidlig en 2-0 ledelse. Utover i omgangen etter en del plassbytter lugger det litt mer, tempoet og presisjonen faller litt og Konnerud kommer litt mer inn i kampen. Solberg går likevel til pause med en betryggende 3-1 ledelse.
Vi bruker pausen til å gjøre noen små justeringer, snakke om hva vi har vært bra på og hva vi vil se mer av i andre omgang. Vi blir enig om at å prøve på det vi øver på er det som gir utvikling. Denne kampen er en fin anledning å gjøre nettopp det.
Vi går på banen med en klar tanke om at dette skal vi dra i land.


Flere spiller blir prøvd ut på nye plasser og spillet bølger frem og tilbake. Laget fortsetter å være disiplinerte defensivt, vi setter riktige og gode styringer, noe som gir resultater. Vi spiller på Konnerud feil i bakre femmer og får noen fine muligheter og fine mål utover i omgangen. Måltavla viser 6-2 og det er enda god tid igjen av omgangen. Vi fortsetter å prøve på det vi øver på. Noen ganger treffer vi, noen ganger bommer vi, men et godt forsvar rydder unna det som kommer av kontringer og farligheter. Vi føler oss egentlig aldri truet, selv ikke når Konnerud går opp til 6-3 fem minutter før slutt. Gutta og trenerne får gode svar i forhold til siste kamp mot erkerival Mjøndalen og inn mot Kakservicecup i Mölndal om to helger.

Vel blåst kamp til både jenter og gutter!