Smågutt møtte Hauger/Haslum i strålende sol på Solbergbanen i ettermiddag. Rammene var som vanlig perfekte, en speilblank isflate og nesten vindstille i det småguttelaget gjorde seg klare for vinn eller forsvinn fra en plass i sluttspillet.


Gutta visste hva som sto på spill. Vi måtte vinne for å ta tabelltopp og få den siste plassen i sluttspillet. Hauger/Haslum hadde bedre målforskjell, så her var det bare seier som var godt nok for avansement.
Kampens alvor var nok tydelig for gutta, så selv om beskjeden var å gå ut og spille bandy og ha det fint, så var det en gira men anspent gjeng som entret banen. Coronaspøkelset har den siste perioden holdt en klam hånd over laget, som med resten av bygda og flere av spillerne måtte oftere enn vanlig ut for å ta en pust på siden.


Kampen åpner bra. Vi skårer det første målet på en våken retur. Dette kan gå!
Utover i omgangen kommer laget til flere gode sjangser og har fete tilbud til å øke ledelsen. Dessverre spiller nervene laget et puss og vi opplever en del bompasninger og kluss bak i banen som vi sjelden ser til vanlig. Dette straffer seg i tette kamper og i stedet for at vi øker ledelsen får motstanderne inn et heldig langskudd og vi går til pause med 1-1.


Det høye presset fra Hauer/Haslum har gitt oss noen overraskelser i første omgang, så gameplan for omgang to er å overraske med lange baller for å komme over det høye presset. Igjen spiller høye skuldre oss et puss og vi får aldri helt til et godt langspill. Hauger/Haslum er også flink å plukke ned flere forsøk som kunne blitt farlig om de bare hadde gått gjennom.
I stedet for at vi tar initiativet og går opp i 2-1 er det motstanderen som får æren av å putte neste mål. Nå begynner tiden å renne ut og vi vet vi må vinne for at vi skal ta førsteplassen og få billett til sluttspillet. For å gjøre ting enda verre, rekker Hauer/Haslum å gå opp til 3-1 før vi rekker en timeout. Laget er enda optimister. Ting snur fort i bandy og vi vet vi er et lag som har kvaliteter til å snu vanskelige situasjoner fort. Laget tar en siste samling, krummer nakken og går ut for å snu kampen.
Igjen får vi noen gode situasjoner, men denne kvelden vil det seg liksom ikke for de hvite. Tiden renner ut for oss og bittert må vi se gullbilletten til sluttspillet bli med Hauger/Haslum hjem.

Neste kamp for laget blir lokalderby mot Mjøndalen på tirsdag.