mandag, 22 september 2014 13:01
Ranger denne artikkelen
(1 Stemme)

Hvordan vi har blitt best Spesial

Solberg Jenter 2003 Solberg Jenter 2003 Foto: Pål Fredriksen

2003-jentene i Solberg har vært helt overlegne i serien i år. På sine 11 kamper hittil har jentene scoret imponerende 57 mål og bare sluppet inn 10. Etter å ha vunnet alle kampene på vårsesongen, satte kretsen oss i en avdeling med andre lag som også vant mye før ferien.

 Mot disse lagene på høsten har jentene vært enda mer overlegne, og vunnet med store sifre: Se resultater. Med 2 kamper igjen av serien, er målet selvfølgelig å vinne alle. Av 35 jentelag i 2003-klassen i Buskerud er Solberg det eneste ubeseirede laget denne sesongen.

Vi har også deltatt på 3 cuper, og spilte til sammen 10 kamper der. Det har endt med 8 seire, 1 uavgjort og 1 tap. Tapet kom i Åmot-cupen hvor jentene møtte 2002-lag. På vår egen Kiwi-cup slapp vi ikke inn et eneste mål. Som avslutning på sesongen skal jentene også delta på Åssiden-cup i oktober. Jentene har spilt sammen siden de var 6 år, og har spilt ca 150 kamper. På disse kampene har det blitt 3 tap, 5-6 uavgjorte og resten seire. Den største seieren kom for et par år siden hjemme på Solbergbanen og var på 32-0, en kamp hvor 12 jenter scoret mål.

Vi har stort fokus på at alle skal trives, og vi blir bare flere og flere hvert år. Nå er vi 16 spillere, og nye spillere er hjertelig velkomne. Frem til i år har alle spilt like mye på alle posisjoner på banen, også som keeper! Først denne sesongen har de spilt i faste posisjoner. Alle jentene spiller nøyaktig like mye, og siden vi er så mange blir det litt lite spilletid på hver enkelt. Allikevel har vi valgt å ikke dele opp i 2 lag. Samhold blant jentene er viktigst! Nytt dette året var at alle jentene fikk prøve seg som kaptein i hver sin kamp. De fikk da ansvaret for oppvarmingen samt å være en leder på banen. Dette har vært meget vellykket, og alle jentene har tatt ansvaret på største alvor.

Vi trener 2 ganger i uka. Før ferien var dette rett etter skolen, mens det i høst har vært en ettermiddag og en dag rett etter skolen. Treningene har alltid fokus på trivsel og mestring. Av og til har vi litt lek i stedet for rene fotballrelaterte øvelser. Fra dag 1 har også disiplin og respekt vært viktig. Når treneren blåser i fløyta, vet jentene at de skal være stille og høre etter. Dermed får vi effektive økter. Alle jentene må varsle treneren om de ikke kan komme på en trening. Dette gir treneren mulighet til å planlegge øktene best mulig.

Vi har alltid øvelser med fokus på teknisk trening. Deretter utvides øvelsene med litt taktikk før det til slutt tas med inn i spill. På denne måten lærer jentene å omsette teknikk til ferdighet. På alle øvelsene deler vi gruppa i 2 for at jentene skal få flest mulig repetisjoner. Dette er viktig for alle barn, men kanskje spesielt for jenter som ikke spiller like mye fotball i fritiden som gutter. Vi trenere har veldig fokus på å rettlede spillerne. Hvis de utfører en øvelse feil, forteller vi hva de gjorde galt, viser de hvordan det skal gjøres, og lar de prøve igjen. Hvis noen utfører øvelsen bra, sier vi det så høyt at alle jentene hører det. Ingenting gir mer selvtillit og mestringsfølelse enn det.

Alle trenerne har vært med helt fra oppstarten, noe som har gitt trygghet og forutsigbarhet for jentene. I tillegg er det stor stas at foreldrene alltid har stilt entusiastisk opp på alle kamper. Det er ekstra moro å spille bra når foreldrene er der, og innsatsen er alltid på topp! At det vanker en kakebit og litt saft etter hjemmekampene er også et pluss. Hvert år stiller jentene i likt utstyr, noe mange lag misunner oss. Alle har fått lik shorts, strømper, klubbgenser og drikkeflaske. Mye av dugnads- og sponsor-pengene går til innkjøp av dette.

Innkjøp av utstyr skjer ofte i samarbeid med Solberg Håndball, hvor mange av jentene spiller om vinteren. Flere andre jenter spiller bandy, mens noen driver med andre idretter. Allsidighet er bra! Planlegging av sesonger skjer i et godt samarbeid med håndball-gruppa, noe som er viktig for alle parter. Dette likner samarbeidet som er mellom senior fotball og bandy, og er et eksempel til etterfølgelse for hele klubben. Jentene må prioritere sommer-idrett på sommerhalvåret, og vinter-idrett det andre halvåret. Det er lov å trene ekstra økter, men bare så lenge det ikke kolliderer med den prioriterte idretten.

I dag hadde vi avslutning på sesongen. Først litt trening, og deretter en kamp mot mammaene. Etterpå var det samling på klubbhuset med leker, mat og drikke, samt fine ord fra både jenter og trenere. Nå ser vi frem til de 2 siste seriekampene, samtidig som vi starter å planlegge neste år. Nye jakker skal kjøpes inn til alle jentene, årsplan skal utvikles, og vi skal melde på laget i Norway Cup. Og så skal vi fortsette å ha det moro sammen!

Sist redigert torsdag, 25 september 2014 18:22

Klubbtilbud

Kalender & Neste

  1. Kalender
  2. Neste
loader
next
prev

Facebook & Twitter

  1. Facebook
next
prev

Her finner du oss

loading map...
Click item below to move to

Brukermeny

Kopirett - Solberg Sportsklubb